Pastorale vrijdag 10 juli

 

Inloop vanaf 19.00 uur

 


19.30 - 20.00 uur LETTERS FROM NINA 

Classic!Fever nodigt jongeren uit die muziek maken, maakt niet uit wat voor muziek. Uit die sessies ontstaan groepjes muzikale vrienden. Soms voor een eenmalig project, soms als een bijna band. LETTERS FROM NINA valt in die laatste categorie. Ze zetten nummers naar hun hand, schrijven eigen werk en zoeken altijd naar nieuwe invalshoeken. Hoe uitdagend kan samen muziek maken zijn. De zangers heet Nina, maar in zang krijgt ze steun van Natalie die ook nog cajon, toetsen en ukelele speelt. Laura kan stoïcijns de bass bespelen, Niki zorgt voor vioolaccenten en in Julio zien en horen we een oude bekende op gitaar. Een verzameling jong talent die ook op zaterdag een kort concert geeft.
Maar dan is de bijna de hele Classic!Fever stal op het Dorpsplein te vinden.
 

20.10 - 21.00 uur THE LASSES 

Sophie (ter Schure) en Margot (Limburg) zingen graag, en vooral samen – een sprankelende sopraan en een licht hese alt. Denk dan aan Ierse, Schotse folk ballads, een greep uit het americana songbook en een lekkere bluegrass bries. ‘Sweet Songs’ dus. Ze kwamen elkaar een jaar of vier geleden tegen in een Ierse Pub. Daar beginnen heel vaak mooie verhalen. In Nisse maken we dat begin mee in onze eigen 16de eeuwse kerkpub. Langzaam ontdekt de wereld het duo, en dat tot in de VS aan toe. Nisse is er als de kippen bij om iedereen voor te zijn. Een soort debuut dus in Zeeland, maar weer wel  in de vertrouwde pastorale stijl die bij ons festival past. Oren open, ogen dicht (nou ja, af en toe dan) en wegdromen langs de dijken, weeltjes en meidoornhagen.

http://thelasses.bandcamp.com

 21.00 - 21.30 uur COOL MCFINN

Ierland is het land van de mooie melodieën. Ierse volksmuziek pakt iedereen in. Zeker als het gedreven en doorgewinterde muzikanten zijn die voor de uitvoering zorgen. Dan zit je goed bij Cool McFinn. En het talent zit ook in de manier waarop ze de Ierse folk benaderen, eigenzinnig en met respect voor de traditie. We krijgen de verschillende kanten van Cool McFinn vrijdag in de wandelkerk te horen. Eerst een puur luisterconcert, daarna, als afsluiter van de kerkconcerten het bekend concept met vrolijke jams, een huiveringwekkende ballad en vooral de ongedwongen muzikale sfeer die thuishoort bij het muziekfestival.
 

 21.45 - 22.35 uur JEROEN KANT

Brabander, dat kun je horen aan het mooie melodieuze accent. En de liedjes gaan altijd ergens over, ook Brabants, maar dan van iemand die wat verder durft te kijken. Gedachten die slingeren tussen fel en alarmerend of zacht en mijmerend. De zon die ondergaat of de ‘nooit genoeg’ maatschappij waarin we samen rond spartelen.  Het Muziekfestival in Nisse laat graag een nieuw geluid horen dat ook nog eens herinneringen oproept. Voor het eerste zorgt Jeroen zelf wel, die herinneringen doen ons denken aan Gerard van Maasakkers, beetje Guus Meeuwis, maar ook Bram Vermeulen en zelfs Boudewijn de Groot.  
Met zijn band The Sherrifs lekker balanceren tussen oud en nieuw dus.

http://jeroenkant.nl/  
 

 22.40 - 23.15 UUR COOL MCFINN

Zie 21.00 uur.

Login (c) 2012 PASTORALE.NL - Ontwerp door Mediator Media - www.mediatormedia.nl